Kasvonaamiot

Kosmeettiset Naamiot

Kasvonaamiot levitetään iholle ja jätetään vaikuttamaan (yleensä 15–20 minuutiksi), jotta voidaan parantaa ihon kuntoa.

Tavallisesti naamiot sisältävät ainesosia, jotka muodostavat tasaisen ja helposti levittyvän koostumuksen, joka ei välittömästi imeydy ihoon. Tavoitteita naamion vaikutuksille ovat: syväpuhdistaa, jäähdyttää, rauhoittaa ärtynyttä ihoa, elvyttää, hemmotella väsynyttä ihoa sekä virkistää, edistää ihon uudistumista ja kirkastumista tai tarjota väliaikainen lifting-vaikutus ja hehku iholle.

Jotkut naamiot, kuten merilevä- (alginaatti) tai parafiininaamiot vahvistuvat tai kovettuvat muutamassa minuutissa. Savi- tai kipsinaamiot kuivuvat iholle, kun taas geelityyppiset naamiot pysyvät kosteina. Toisinaan sekoitetaan erilaisia jauhemaisia ainesosia (hedelmä-, kasvi-, merileväjauheita) veteen ja saadaan valmistettua naamio.
Useimmat naamiot poistetaan yksinkertaisesti huuhtelemalla vedellä. Muut, erityisesti ne, jotka hylkivät vettä kuoritaan tai pyyhitään pois kasvopyyhkeillä.

Naamion valitseminen yksilöllisesti ihotyypin mukaan:
Hoitavien ominaisuuksien ja vaikuttavien ainesosien lisäksi on 2 tärkeää asiaa, jotka on otettava huomioon valitessa naamiota.

  1. Okkluusio – onko naamio okklusiivinen vai ei-oklusiivinen?
  2. Osmoottinen paine

Okkluusio – Okklusiivinen naamio estää haihtumisen ja siksi aiheuttaa ihon lievän lämpötilan nousun. Ei-okklusiivinen naamio taas mahdollistaa fysiologisen haihtumisen ja jäähdyttää ihoa. Hyvä esimerkki on ei-okklusiivisesta naamiosta merilevänaamio (alginaatti), joka jättää iholle paksun kerroksen ja voi näyttää okklusiiviseltä, mutta itseasiassa viilentää!

Okklusiiviset naamiot ovat koostumukseltaan täysin öljymäisiä (kuten parafiini naamiot) tai formuloitu vesi-öljyssä emulsioksi. Nämä naamiot muodostavat okklusiivisen kalvon iholle, joka aiheuttaa lievää lämpötilan nousua ihossa, koska veden haihtuminen on estetty. Tämä taas johtaa asteittain (sisäiseen) nesteytykseen ja pehmentää ihoa. Okklusiiviset naamiot eivät sovi rasvaiselle tai herkälle iholle, jossa on katkenneita hiussuonia. Nämä naamiot poistetaan pyyhkimällä, koska ne eivät lähde pois huuhtelemalla.

Osmoottinen paine – Vesipohjaiset naamiot voivat sisältää vaihtelevia pitoisuuksia suoloja. Esimerkiksi Kuolleenmeren mutanaamiossa on korkea pitoisuus mineraalisuoloja ja sitä pidetään hypertonisena. Toisaalta tyypillinen aloe vera -naamio voi olla täysin suolavapaa ja sitä pidetään hypotonisena naamiona.

Kommentointi on suljettu.