Silmänympärys- ja Kaulahoito

Tuotteet silmänympärille ja kaulalle

Silmien ja kaulan alueilla iho on yleensä herkkää ja suhteellisen ohutta ja siinä on luonnostaan erittäin vähän talirauhasia. Nämä alueet ovat aktiivisia, sillä ne käyttävät lihasten liikkeitä kommunikointiin muiden kanssa.

Siksi ei ole yllättävää, että silmänympärysiho ja kaulan alue paljastavat ensimmäiseksi henkilön iän. Ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä kyseisillä alueilla ja niillä on taipumus lisääntyä iän myötä. Kun taas keinot korjata ovat melko rajalliset – erityisesti kaulan alueella.

Silmänympäryksille on kehitetty erilaisia kosmeettisia ratkaisuja ihon nuorentamiseksi (kirurgisten toimenpiteiden lisäksi). Näitä ovat mm. ihon täyteaineet, kiristyslangat, Botox, kemialliset kuorinnat jne.

Kolme yleisintä ongelmaa päivittäisessä silmänympäryshoidossa on:

  1. Silmäpussit ja turvotus – löytyy eri ihotyypeiltä ja ilmenee erityisesti, jos yöuni on jäänyt lyhyeksi. Turvotus kertoo nesteen kertymisestä.
  2. Hienot juonteet silmän ulkokulmissa (harakan varpaat) ovat tyypillisiä kuivaihoisilla ja yleensä lisääntyvät iän myötä. Rasvaiselle iholle on ominaista syvemmät juonteet.
  3. Tummuus silmän alla – voi johtua eri syistä, mutta yleensä johtuu laaje tuneista hiussuonista tai liiasta melaniinista, johon on yleensä perinnöllinen taipumus.

Kosmeettinen ratkaisu:

  • Peptideihin ja kasvien kantasoluihin perustuvat tuotteet – peptidit sisältävät proteiineja, jotka vaikuttavat solusta soluun viestintään, joka taas vaikuttaa ryppyihin vähentämällä lihasten liikkeitä. Kantasolut taas kannustavat soluja uudistumaan. [394P, 385P].
  • Polymeerit, jotka muodostavat kalvon polymeerit (luonnollisen tai synteettisen) – kun vesi haihtuu voiteesta jää ihon pinnalle ohut kalvo, joka kuivuessaan kiristää ihon, johon se on kiinnitetty. Näin saadaan kiinteämpi ulkonäkö, jossa juonteet näkyvät vähemmän. Kalvon vaikutus säilyy tuntien ajan. [394P].

Kommentointi on suljettu.