Yöhoito

Yöllä, kun keho on levossa, on paras aika ihon uudistamiselle. Tällöin uudet solut nousevat ihon pintaan korvaten vanhoja soluja, jotka ovat menettäneet elinvoimaisuutensa. Ihon aineenvaihdunta jatkuu myös yöllä erittäen hikeä ja talia.

Nämä fysiologiset prosessit täytyy ottaa huomioon, kun valitaan optimaalista hoitotuotetta yksittäiselle ihotyypille.

  • Rasvainen Ongelma (akne) Iho

Rasvaiselle iholle on ominaista runsas hikoilu ja talineritys, joka edesauttaa bakteerien kasvua ihohuokosissa ja ihon pinnalla. Lisäksi, suhteellisen lämmin kehon lämpötila vain tehostaa ongelmaa. Siksi tehokas iltapuhdistus [811P, 365P] tarvitaan estämään huokosten tukkeutuminen talijäämistä ja ylläpitämään hyvää pintahygieniaa. Okklusiivisten tuotteiden käyttöä tulisi välttää kokonaan, koska ne voivat lisätä talin jäämistä ihohuokosiin ja nostaa lämpötilaa entisestään.

  • Herkkä Sekaiho, jossa T-alueen ongelmia (seborrhea)

Jos kyseessä on näkyvä T-alueen punoitus, suositellaan käyttämään rauhoittavaa kosteusvoidetta [171P], sen jälkeen kun iho on puhdistettu miedolla puhdistusaineella, joka sopii herkälle iholle ja tukee ihon hygieniaa puhdistuksen jälkeen [270P]. Käyttämällä hellävaraista kuorintaa [811P] tasoittamaan ihoa ja poistamaan kuolleita ihosoluja 1–2 kertaa viikossa, parannetaan merkittävästi pintahygieniaa ja estetään ärsytystä ja punoitusta.

  • Normaali ja Kuiva iho

Kuivassa ihossa on luonnollisesti pienemmät ja vähemmän aktiiviset talirauhaset. Sen luonnollinen suojakerros on riittämätön ylläpitämään ihon kimmoisuutta ja säilyttämään kosteutta. Iholla on taipumus menettää elintärkeitä luonnollisia kosteustekijöitä ikääntymis prosessin kuluessa.

Kommentointi on suljettu.